Svakodnevno dopunjena ponuda nekretnina

KUĆA Otok Kaprije kod Šibenika

Informacije

  • Tip nekretnine: Kuća
  • Lokacija: More
  • Adresa: Otok Kaprije, Hrvatska
  • Cijena: 54,000€
  • Stambena površina: 108 m2
  • Površina okućnice: 108 m2
  • Šifra: 3007
Opis:

PRODAJA Kuća: otok Kaprije, kuća na trgu

Kaprije (Talijanski: Capri di Dalmazia) je otok u Jadranskom moru. Pripada Šibenskom arhipelagu. Smješten je 15 kilometara jugozapadno od Šibenika. Površina mu je 7.11 km2 i ukupne duljine obale 25, 21 km. Na njemu živi 143 stanovnika. Otok je brdovit s borovom šumom i posađenim maslinama i grožđem. Jedino naselje na otoku također se naziva Kaprije koje okružuju brežuljci od kojih je najviši velika glavica visine 129 m. Od susjednih otoka ga dijele morski prolazi i kanali (akvatorij Murterskoga mora). Sjeveriistočno se nalaze Prvić, Tijat i Zmajan (Orut) koje dijeli Kaprijski kanal. Jugozapadno je smješten otok Žirje koji je odjeljen Žirjanskim kanalom.
U 14. stoljeću otok je bio u posjedu obitelji Ljubić, a od 1500. godine prelazi u posjed plemićke obitelji Divić (Difnico) iz Šibenika. U 16. stoljeću za vrijeme najezde Turaka otok je postao utočište obiteljima Radovčić i Jelovčić.
U mjestu se nalazi crkva sv. Petra sagrađena na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće, a proširena je 1801. godine.
Kaprije je s kopnom odnosno sa Šibenikom povezano trajektnom linijom i subvencioniranom brzobrodskom linijom koja prosječno vozi dva do tri puta dnevno. Automobili nisu dozvoljeni na otoku.

U centru na trgu nalazi se kamena kuća, koja je podjeljena u dvije cjeline (može se spojiti):
1. dio sastoji se od prizemnog dijela sa pripadajućom terasom pov. cca 5m2.
2. dio koji se sastoji od: prizemni dio, kat i potkrolje (normalna visina) sa pripadajućom malom terasicom. Nedostaje krov i međukatna konstrukcija.
Stuje nema, ali je predano za priključak. Crna jama (odvod vode u more). Spremište za vodu tzv. gustjerna- u kojoj je kišnica ili u slučaju suše dovoze vodu sa brodom. Potrebno je uređenje.

Centar za postavke privatnosti

Nužni

Kolačići koji su potrebni za normalno funkcioniranje stranice.

gdpr, wfwaf-authcookie, wp-settings-time-4

Oglašavanje

Analitika

Kolačići pomoću kojih pratimo ponašanje korisnika po stranici radi pružanja optimalnijeg iskustva

_gat_gtag_UA_109604660_10, _ga, _gid

Društvene mreže